Avtor: zukpstolnica Objavljeno: 28. 03. 2020

5. postna nedelja (tiha nedelja)

Postna pot se nadaljuje. Vsak večer je sveta maša ob 19.00, v nedeljah ob 10.00. Nekateri tudi v tem času naročate mašne namene. Hvala. Ostale bomo maševali, ko bo mogoče.

V torkih molimo pred Najsvetejšim rožni venec za bolnike. V četrtkih je molitvena ura pred Najsvetejšim, v petek križev pot. Hvaležni smo za sodelovanje preko svetovnega spleta.

Veroučenci bodo dobili pred nedeljo snov za katehetsko uro, prav tako tudi birmanci in 9. razred ter mladinci. Pripravljamo teme za katehumene, ki bodo prejeli zakramente kasneje.

V tem tednu sta prvi petek in prva sobota.

Za cvetno nedeljo bo ob 10.00 sveta maša v stolnici, vendar brez prisotnosti ljudstva. Prenašali jo bomo preko spretne strani Župnija Koper.

Kljub vsemu temu, lahko v tem času hodimo s Cerkvijo po poti postnega časa, se kesamo svojih grehov, naredimo trdni sklep. Spovedali se bomo po veliki noči, ko bo to mogoče. Tudi obhajilo sprejemamo na duhovni način. Pomembno je, da je Gospod med nami in nas blagoslavlja. Zato naj bo ta tihi teden zares blagoslovljen in rodoviten.

Poskrbimo za vse, ki so sami in jim nihče ne prinese hrane ter drugih potrebščin. Če ni nikogar, pokličite na župnijo, mladi so pripravljeni pomagati.

Resnično pogrešamo vsakega izmed vas in vas pozdravljamo z bogastvom Božje besede, ki se v teh dneh tako bogato razdaja in z željo, da se čim prej vidimo okrog Gospodovega oltarja. O dogajanju v teh dneh bodo podrobne informacije posredovali člani Župnijskega pastoralnega sveta in drugi sodelavci.