Avtor: zukpstolnica Objavljeno: 2. 04. 2020

Vnesite vaš naslov

Na CVETNO NEDELJO bomo sledili sveti maši po sredstvih družbenega obveščanja. Prenos iz stolnice bo ob 10.00, lahko pripravite družinsko bogoslužje in blagoslovite zelenje z blagoslovljeno vodo.

Birmancem in otrokom zadnjega triletja devetletke smo posredovali katehezo o velikem tednu, prav tako se lahko vanjo poglobite starši otrok drugih razredov.

Na VELIKI ČETRTEK se bomo zahvalili za dar svete evharistije in duhovništva. V stolnici bo sveto mašo vodil škof Jurij in jo bomo prenašali ob 18.00. Prvoobhajanci naj pripravijo svoje prošnje za molitev z Jezusom v Getsemanskem vrtu. Ne pozabimo na uboge.

Na VELIKI PETEK je dan tihote, posta in molitve. Ob 15.00 bo križev pot. Lahko ga tudi pripravite v okviru družine. Prenos svetih obredov bo ob 18.00.

Na VELIKO SOBOTO bo blagoslov velikonočnih jedil ob 15.00, doma pripravite jedila in jih blagoslovite, veljaven je tudi blagoslov po spletnem prenosu. Škof Jurij bo po televiziji predstavil velikonočno poslanico. Velikonočna vigilija bo ob 20.00. Oglasili se bodo zvonovi in aleluja naj zaplava do vsake hiše in stanovanja. Bodimo zbrani in povezani v tej sveti noči.

V nedeljo, na VELIKO NOČ, bodo zvonovi ob 8.00 povabili k velikonočnemu zajtrku, nedeljsko bogoslužje bo ob 10.00. Skrbno pripravite molitev pred velikonočnim kosilom.